Kvalitet in i minsta detalj

Akvarievänliga material

De material som Back to Nature tillverkas av, består bland annat av ett speciellt polyuretan. Detta har utvecklats och testats noggrant under många år. Back to Nature avger inga som helst ämnen, som kan vara skadliga för vattenlevande organismer. Det finns heller ingenting som kan påverka vattnets sammansättning. Därför kan Back to Nature användas i alla typer av akvarier, såväl söt− som saltvatten.

Hård och hållbar yta

Vår speciella tillverkningsprocess resulterar i en extremt slitstark yta. Därför kan man använda ganska våldsamma metoder om man behöver rengöra bakgrunden. Risken att en Back to Nature-bakgrund skadas av algätande fiskar är minimal. Under den hårda ytan är materialet lätt poröst så att bakgrunden blir formstabil.

Unik färgsättning

Back to Nature produceras med en unik färgningsprocess som medför att färgen aldrig kan flagna. Den förenas med materialet i en kemisk reaktion. Ytan håller sig intakt, och färgerna behåller sin lyster i många år.

Våra tillverkningsmetoder och material medför också att Back to Nature inte påverkas eller missfärgas av normala doser av fiskmedikamenter (t.ex. metylenblått och/eller malakitgrönt).

Åldras med behag

Back to Nature har funnits på marknaden sedan 1994, men Sune och Joel började utvecklingen med mängder av tester och experiment långt innan dess, för att till slut kunna producera den optimala bakgrunden. Alltså var alla misstag och “barnsjukdomar” passerade vid introduktionen 1994, och en helt färdigutvecklad produkt var redo att presenteras för marknaden.

 

De akvarister som köpte de första bakgrunderna var aldrig några “testpiloter”. Joel och Sune kunde koncentrera sig på att vidareutveckla, i stället för att rätta till misstag. Båda två (se historia) hade redan testat massor av metoder och material som inte hållit måttet. Därför var Back to Nature redan ett steg före alla konkurrenter redan vid introduktionen, och behåller alltjämt ledningen.

Om Back to Nature

Back to Nature, the original − Modeled on nature.